Pivní recepty - Guinness Cake

Irský čokoládový dort Guinness

Přinášíme tip, jak obohatit stůl každého milovníka piva. Tentokrát však nepůjde o žádný povedený ležák nebo neobvyklý speciál, ale o sladký dezert, kde bude pivo jednou z hlavních přísad.

Na Guinness Cake budete potřebovat:

Korpus

  • pivo typu stout 250ml
  • máslo nebo máslová hera 250g
  • kakao 85g
  • cukr moučka 400g
  • vejce 2 ks
  • vanilkový extrakt 1 lžička
  • podmáslí 140ml
  • hladká mouka 280g
  • kypřící prášek ½ lžičky

Krém

  • máslo nebo máslová hera 55g
  • cukr moučka 300g
  • čerstvý smetanový sýr 125g
  • kakao na posypání

Postup

Předehřejte troubu na 170°C. Pivo nalijte do hrnce, přidejte máslo (heru) a na mírném plameni nechte rozpustit. Poté odstavte z plotny a vmíchejte kakao a cukr. V další nádobě smíchejte vejce, podmáslí, vanilkový extrakt a opatrně vmíchejte do hrnce s pivem a máslem. V další nádobě smíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a přidejte do směsi s pivem. Těsto dobře zpracujte a nalijte do předem vymazané a vysypané dortové formy. Pečte asi 45 minut. Pro jistotu ověřte špejlí, zda není dort ve středu syrový. Nechte dort vychladnout a mezitím si připravte krém. Vyšlehejte máslo (heru) se smetanovým sýrem a cukrem do hladké konzistence. Krém by měl být jemný a nadýchaný. Dort můžete krémem lehce nazdobit a aplikovat po stranách nebo ho rozkrojit a promazat. Nakonec posypte kakaovým práškem. Dobrou chuť!

 

Zpět do obchodu