Alvinne
Vlámská kyselá piva a mnohem více nabízí trojice mužů, kteří v roce 2004 založili v Belgii tento pivovar, ve kterém oživili a inovovali tradiční vlámské pivní styly. Používají prastaré techniky smíšeného kvašení, nechávají piva zrát v nerezových tancích a hlavně v dřevěných sudech od vína, v čemž jsou považováni za evropské průkopníky. Inspiraci však našli v historii, kde takové zrání bylo běžnou praxí.
Jejich nabídka je široká, od světlých piv po tmavá, od slabých po velmi silná, s ovocem či bez a samozřejmě jejich nejoblíbenější, piva kyselá. Používají vlastní kmen kvasnic Morpheus, který si přivezli z Francie a kultivovali na požadovaný standard. Tyto kvasinky dodávají jejich pivu tak typický vlámský nádech. Zaručeně vás tohle pivo potěší, otázkou však je, máte na něj dost odvahy?